Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κύπρος: Απαιτήστε να μιλάτε Ελληνικά

9 Φεβρουαρίου, 2011 — VatopaidiFriend
Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο σήμερα είναι πέρα από κάθε λογική. Τα Αγγλικά έχουν εκτοπίσει από παντού σχεδόν την ελληνική γλώσσα. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, δείτε τον κατάλογο των εταιρειών, εστιατορίων, κομμωτηρίων κ.λπ. Όλα στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρησιμοποιούν αγγλικά ονόματα και αγγλικές πινακίδες. Για έναν ξένο είναι δύσκολο να πιστέψει ότι είμαστε κράτος που η επίσημη γλώσσα μας είναι τα Ελληνικά. Και μη μου πείτε ότι είναι λόγω του τουρισμού. Τουρισμό έχουν και στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, όπου έχω ταξιδεύσει, αλλά ο κόσμος εκεί και οι εκάστοτε κυβερνήσεις τους σέβονται τη γλώσσα τους. Μάλιστα κάποιες χώρες έχουν νομοθεσία που υποχρεώνει τους πάντες όπως χρησιμοποιείται πρώτα η επίσημη γλώσσα και μετά οι υπόλοιπες. Δεν είναι ρατσιστικό και ούτε εθνικιστικό να απαιτεί κάποιος να μιλάει στη χώρα του τη γλώσσα του. Το αντίθετο όμως είναι, και είναι κάτι που με εξοργίζει.

Έχω καταντήσει να σκέπτομαι να πάω με τον άντρα μου έξω για ποτό ή φαγητό, γιατί απαιτώ να κάνω την παραγγελία μου στα Ελληνικά, κάτι που σχεδόν πάντα μου προκαλεί προβλήματα. Τι λέει γι’ αυτό ο ΚΟΤ; Αν κάποιος νομίζει ότι αυτά είναι λεπτομέρειες, σας διαβεβαιώνω ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Ξεκινά από την οικογένεια, το σχολείο, και την κοινωνία γενικότερα.

Δείτε μόνο τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ελληνικά, δείτε πώς επικοινωνούν οι νέοι σήμερα, γράφοντας μηνύματα με αγγλικούς χαρακτήρες, γιατί δεν γνωρίζουν ορθογραφία. Επειδή το κράτος και οι βουλευτές μας υπνώττουν, καλώ τον κόσμο σε κοινωνική συμμαχία. Μην ενδώσετε σε οποιονδήποτε σας προσβάλλει, απαιτώντας από εσάς να μιλήσετε Αγγλικά, αφού αυτός δεν σας σέβεται ως πελάτη ή δεν σέβεται τη χώρα όπου εργάζεται. Μιλάτε Ελληνικά και όχι Αγγλικά (δεν είναι ντροπή) στην οικιακή σας βοηθό, στον υπάλληλό σας, στον σερβιτόρο, στην πωλήτρια και όπου αλλού βρίσκεστε. Απαιτήστε να μιλάτε Ελληνικά.



Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/352944

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου