Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γλαύκος Κληρίδης



Γλαύκος Κληρίδης


Η Κρήτη γέννησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η Κύπρος τον Γλαύκο Κληρίδη! 

Δυο πολιτικούς του πατριωτικού ρεαλισμού και της σωφροσύνης.



Προς νέα γενιά
Είμαι σίγουρη ότι ο πατέρας μας και μεγάλος μας δάσκαλος Γλαύκος Κληρίδης, και με την εκδημία του, ήθελε να μας δώσει ακόμα ένα μάθημα. Να μας δείξει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος στη ζωή. Ο δρόμος της αρετής.

Σε αυτές τις ώρες της κρίσης, νομίζω ήταν ευλογία της Θείας Πρόνοιας να ακουστούν οι αξίες τις οποίες πρέσβευε ο Πρόεδρός μας. Ας δουν τα παιδιά μας ότι ευτυχώς έχουμε να τους δείξουμε και άλλα πρότυπα: ήθους, αρετής, αυταπάρνησης, λεβεντιάς, παρρησίας, τιμιότητας, σεμνότητας, απλότητας, ανθρωπιάς.

  Μεγάλε Γλαύκο Κληρίδη,

σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που υπερασπίστηκες στο δικαστήριο τον ήρωα πατέρα, πεθερό και παππού μας Ανδρέα Παναγίδη


 Προς Καίτη Κληρίδη


Καίτη μου, καλή μου. Η σκέψη μας είναι μαζί σου! Πόσο ευλογημένη ήσουν από τον Θεό! Είχες ως πατέρα τον καλύτερο άνθρωπο, τον πιο τίμιο πολιτικό, τον πιο ευγενικό άνθρωπο, έναν πολιτικό του 21ου αιώνα που έζησε στον 20ν αιώνα. Αιωνία του η μνήμη. Μαζί σου πενθούμε και όλοι εμείς που τον θεωρούσαμε ως πατέρα μας! Να ζεις και να τον θυμάσαι πάντα με περηφάνια!





Ποιος θα χαρεί περισσότερο από την αποδημία του Προέδρου μας;


Μα ασφαλώς, η ψυχή της Λίλας του, της γυναίκας της ζωής του, που επιτέλους θα τον έχει μαζί της, μακριά από όλους, να τον χαρεί, μια που μια ζωή τον λάτρευε, αλλά δεν τον είχε μαζί της όσο θα ήθελε, λόγω των υποχρεώσεών του. Ασφαλώς, κι αυτός ήταν ένας πραγματικός άνδρας. Αγάπησε μια γυναίκα και έκανε τα πάντα για να την παντρευτεί, χωρίς υπολογισμούς και εξισώσεις... 

Δεν είμαι σίγουρη, όμως, αν κι εκεί πάνω θα τον αφήσει ήσυχο ο κόσμος...

Φαντάζομαι τη χαρά του παπά μου και πόσων άλλων χιλιάδων φίλων του.




Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι.


Βίας ο Πριηνεύς, 625-540 π.Χ., Εκ των 7 σοφών της αρχαίας Ελλάδος


·        
 Ας προσευχηθούμε για την ψυχή του μ. Γλαύκου Κληρίδη, του πατέρα μας.

Απόψε έχει αγρυπνία στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ελάτε να προσευχηθούμε για την ψυχή του. Θα είναι πολύ ευτυχισμένη, γιατί θα συναντήσει την αγάπη του, τη Λίλα-Ειρήνη του.
·          
·         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου