Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ- Επιλογικά

ΕΠΙΛΟΓΙΚΑ
Λίμνη Ζυρίχης
Το ταξίδι μας στην Ελβετία ήταν καταπληκτικό. Χαρήκαμε τις φυσικές ομορφιές της, τις πράσινες κοιλάδες της, τα επιβλητικά βουνά της, τις αμέτρητες λίμνες και τα ποτάμια της, τα παραδεισένια χωριουδάκια χωμένα στην αγκαλιά των Άλπεων, τα όμορφα σπίτια και τις εκκλησίες της, τις σοκολάτες της, την καθαριότητα παντού, τα ακριβά αυτοκίνητα, κυρίως στη Ζυρίχη, την ευγένεια των κατοίκων της, αλλά βιώσαμε και την ακρίβεια της. Όταν ήρθαμε στην Κύπρο, όλα μας φαίνονταν πάμφθηνα!  
Λίμνη Λουκέρνης
Η Ελβετία είναι μια πλούσια, ειρηνική, πολύγλωσση, πολύθρησκη και πολυεθνική χώρα, στην οποία μιλιούνται τέσσερις γλώσσες-Γερμανικά 70%, Γαλλικά 18%, Ιταλικά 11% και Ρομανικά, μια απόγονος της Λατινικής 1%. Οι θρησκείες της είναι δύο, Καθολικοί 48% και Προτεστάντες 44%, και κατορθώνουν να συμβιώνουν ειρηνικά, όντας μια συνομοσπονδία, η Confoederatio Helvetica, η  CH
Προάστειο Λουκέρνης

Η χώρα αποτελείται από  3,000 κοινότητες που συνθέτουν τα 26 Καντόνια, κάθε ένα από τα οποία έχει το δικό του Σύνταγμα, τη δική του Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία.  
Λίμνη Λουκέρνης
Είναι γι΄ αυτή την ιδιαιτερότητά της που φιλοξένησε ανά τους αιώνες πλήθος καταδιωγμένων, ενώ άλλοι τόσοι λογοτέχνες και καλλιτέχνες έζησαν και εμπνεύστηκαν εδώ τα έργα τους, όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Χέμινγουαιη, ο Νίτσε, ο Σίλλερ, ο Ουγκώ, ο Σολζενίτσιν.
Βουνό Πιλάτους
Θα ήθελα να τελειώσω την περιήγησή μου στη χώρα των λιμνών με τον θρύλο του Γουλιέλμου Τέλλου τον οποίο απαθανάτισε ο Σίλλερ στο ομώνυμο θεατρικό του έργο το 1804.   
Κάποτε, ένας απεσταλμένος των Αψβούργων ήρθε να εισπράξει φόρους και ζήτησε από τους κατοίκους να προσκυνήσουν το καπέλο του. Ο Γουλιέλμος Τέλλος αρνήθηκε και ο απεσταλμένος που λεγόταν Γκέσλερ τον συνέλαβε, και ως τιμωρία τον διέταξε να τρυπήσει με το τόξο του ένα μήλο τοποθετημένο στο κεφάλι του παιδιού του Τέλλου. Ο Τέλλος, ως έξοχος σκοπευτής, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά και έστρεψε το τόξο του προς τον απεσταλμένο και τον σκότωσε!
 
Γενεύη


Λίμνη Σεν Μόριτζ

Σεν Μόριτζ

Κέντρο Σεν Μόριτζ


Γνωστό Ζαχαροπλαστείο

Βέρνη

Ποταμός στη Βέρνη

Το ρολόι στη Βέρνη

Γενεύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου